Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Usulü İle)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Yolu İle) Tanımı İçin Materyaller

Japon metodu ön hamur için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı kadar un
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı seker
2 adet yumurta akı (Sarısı üstüne)
1 fiske tuz
1 yaş maya
Aldığı kadar un

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Tarzı İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Bu hamur ön hamuru sayesinde mayayı daha faal hale getiriyor ve ortaya yumuşacık dokusu ile harika ötesi hamburger ekmeği çıkıyor. Bu taktiği poğaça yaparkende kullanabilirsiniz.
Öncelikle ön hamuru hazırlıyoruz.Uygun bit tavaya yarım su bardağı suyu ve sütü alıyoruz.
Altını orta ateşte açıyoruz ve çırpma telini kullanarak azar azar un ekliyoruz ve çırpıyoruz.
Hamurun kıvamı kek hamuru üzere olmalı.
Orta ateşte daima karıştırarak hamuru 7 dakika pişiriyoruz.
Yoğurma kabına sıvı yağı sütü ve suyu alıyoruz. Mayayı sıvıların içinde çözüyoruz.
Tuzu, şekeri ve yumurta akını ekliyoruz.
Akabinde sıcak on hamurunu ekliyoruz ve çok seri bir biçimde unu azar azar ekliyerek çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz (resimlerde ben unu evvelce aldım yoğurma kabına, birinci yaptığınızda tavsiye etmiyorum. Eserler tıpkı marka olmadığı için ölçü sizde şaşabilir. ).
Hamur sıcak/ılık olacaktır bu sizi irite etmesin.
Akabinde hamuru 1 saat kapalı bir formda mayalandırıyoruz.
Sonraki kademede bezeleri hazırlıyoruz. 1 ekmeye iki beze gerekiyor.
Bezelerin büyüklüğü ekmekleri nekadar büyük istediğinize bağlı. Ben ceviz büyüklüğünde hazırladım.
Bezeleri tekrar yarım saat mayalandırıyoruz.
Sonra bezeleri açıyoruz (yarım cm). Ve iki yufkayı üst üste koyup tepsiye diziyoruz.
Tekrar yarım saat mayalandırıyoruz.
En son yumurta sarışını sürüyoruz. Dileğe nazaran susam ekliyoruz.
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkana kadar 10 dakika üstünü pak bir bez ile örtüyoruz.Afiyet olsun.
Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Yöntemi İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri