Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haşhaşlı Lokum

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 250 ml.
1 kg un(8 su bardağı un)
3 su bardağı süt(isteyen sadece suyla isteyen yarısını su yarısına süt kullanabilir)ben sütü daha çok yakıştırdığım için sütlü yaptım sadece suylada yapılıyor)
️2 tatlı kaşığı tuz
️3 tane kesme şeker
️1 tane yaşmaya(42 gr.)
İçi için;
3 çorba kaşığı haşhaş (gelincik marka kullandım)
️3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Haşhaşı açmak için sıvı yağ(1 çay bardağı kadar) cevizli de yapabilirsiniz

Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur katılar ve sıvılar karıştırılarak güzelce bir hamur elde edilir.
1 saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünüp ,açacağımız yere sıvı yağ sürülür hamuru elimizle uzata uzata açılır.
Üzerine haşhaş sürülüp uzata uzata rulo yapılır.
Haşhaşın üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirilir.
Daha sonra küçük küçük kesilerek,yağladığımız tepsiye dizilir.
Diğer hamur ada aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine dizilir.
Üzerine sıvı yağ sürülür.
180 °clik fırına altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Alt üst ayarda fansız pişirdim.
Haşhaşlı Lokum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri