Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haşhaşlı Mini Rulo Çörek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Haşhaşlı Küçük Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı (Sarısı üstüne sürülecek))
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instantan maya (Yoksa yarım paket yaş maya))
4,5 su bardağı kadar un
Arası için;
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı şeker
Üstü için;
Yumurta sarısı

Haşhaşlı Küçük Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü biraz ılıtalım, yoğurma kabına mayayı ve şekeri ekleyip, ılık olan sütü ekliyoruz çırpma teli ile karıştırın. Maya eriyene kadar ve pak bir kapak kapatıp bir 5 dakika bekletin ki daha hoş kabarsın.
Bekledikten sonra sıvı yağı, yumurta akını, tuzu ekleyip bir iki cins daha karıştırın. ,en son yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru toplamak için se elinize biraz sıvı yağ dökün ve onunla toplayın ve 12 bezeye ayırın.
Bezeleri pak bir tepsiye aralıklı formda dizin altını ve üstüne un serpin yapışmasın. Üstünü pak bir bez üstüne örtün ve 25 dakika tepsi mayalanması yapın.
Haşhaşlı harcını hazırlayalım haşhaşı bir büyük kaseye alın üstüne sıvı yağı ekleyin isteğe bağlı şekeri ekleyin. Ben kullanmadım tercih sizin.
Bezelerden bir tane alın ve kesme tahtasına çok da büyük olmayacak halde elinizle bastırarak büyütün ortasına birer kaşık haşhaş dan ekleyin ve rulo biçiminde sarın.
Ben küçük küçük kestim nasıl kestiğiniz size bağlı. Kare borcamın altına yağlı kağıt serdim sizde yapabilirsiniz.
Çok da sıkı dizmeyin ortası pişmez.
12 beze tam aldı benim kare borcama. Dizdiğimiz borcamın üstünü yeniden pak bir bez ile örtün ve 15 dakika da o denli mayalansın.
Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve çöreğin üstüne sürün.
200 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 35 40 dakika pirisin. Düzgünce kızarsın. Afiyet olsun
Haşhaşlı Küçük Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri