Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hatay Usulü Kısır

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Hatay Yöntemi Kısır Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 orta uzunluk soğan
Su bardağına yakın zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Nar ekşisi
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet taze nane
1/2 (yarım) demet taze soğan
1 adet limon

Hatay Yordamı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur geniş bir kaba konulup, üzerine sıcak su ekleni,p karıştırılıp, 5 dk bekletilir.
Diğer tarafta zeytinyağda soğanlar sotelenir. Yeşillikler doğranır.
Dinlenen bulgura salça ,baharatlar eklenip içine bir limon kabuğu ile doğranır. Yeterlice yoğrulur.
Kabuğun içindeki posalı kısmın bulgura geçmesi sağlanır.
Daha sonra kabuklar çıkarılıp soğanlı yağ, maydanoz, nar ekşisi eklenir.
Biraz karıştırıp, yeşillikleri eklenip son bir kere çok az yoğurulur. İsteğe bağlı en son ceviz ve nar eklenir. Turp ve marul ile servis edilir.
Hatay Metodu Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri