Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İc Baklalı Pilav Tarifi Resimli

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
İc Baklalı Pilav Tarifi Resimli
İc Baklalı Pilav Tarifi


İc Baklalı Pilav Malzemeleri:
1,5 su bardağı pirinc
2 su bardağı etsuyu
1 su bardağı ic bakla
3 tane taze soğan yaprağı
1 adet kesmeşeker
45 damla limon suyu
Dereotu
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

imagesicbaklalipilavtarifiresimli5ad4089edd4c4


İc Baklalı Pilavın Yapılışı: Baklaları suda haşlıyoruz Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 12 saat beklettiğimiz pirincleri, suyunu suzerek baklalara ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Son olarak kıyılmış dere otunu, etsuyunu, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu cekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz 45 damla limon suyunu pilavın uzerine damlattıktan sonra pilavın uzerine kağıt havlu orterek, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla susleyerek servis yapıyoruz


alıntı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri