Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İçli Kofte Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

İçli Kofte Tanımı İçin Malzemeler

Dış harcı için
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı kadar irmik
1 su bardağı kadar un (kepekli unda kullanılabilir)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1,5 çay kaşığı tuz
İç harcı için
200-300 gram az yağlı kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 orta uzunluk kuru soğan
1 tatlı.kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça(ben biber salçası kullandım)
6_7 kısım maydanoz
1 çay bardağı kadar ceviz içi(sevmeyenler içine koymayabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı

İçli Kofte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanları ince ince doğruyoruz. (blendır dan da geçirebilirsiniz).
Yarım çay bardağı sıvı yağı aldığımız tavada soğanlarımızı güzelce suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra kıymamızı da içine katıp kıyma da suyunu güzelce çekene kadar kavuruyoruz.
Sonra tereyağı,tuz, pul biber, karabiber ve salçamızı da ekleyip düzgünce kavuruyoruz.
En son ceviz içi ve maydanozumuzu da ekleyip iç harcımızı bitiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
İç harcımız soğuk olduğu vakit daha yeterli biçim verilebiliyor köftelere. Bu yüzden iç harcımız soğurken dış harcımızı hazırlıyoruz.
Bulgur ve irmiği derin bir yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Tam ıslatacak formda sıcak su döküyoruz ve bir 10 dakika beklemeye alıyoruz.
Suyunu düzgünce çeken bulgurumuzun üzerine salça,pul biber, tuz ekleyip en son unumuzu da katıp güzelce yoğuruyoruz.
Çok sert olmayacak ve ele yapışmayacak formda bir hamur elde ediyoruz ve köftelerimize hal vermeye başlıyoruz.
Cevizden büyük ve yuvarlak aldığımız hamurlara ince oklava yardımıyla ortasını delecek ve oklavanın etrafını saracak hal de hal veriyoruz. Daha sonra oklavayı çıkarıp elimizle inceltiyoruz. İçine iç harcı koyup limon biçimi veriyoruz.
Daha rahat biçim vermek için parmaklar hafif suyla da ıslatılabilir ve ya hiç oklava kullanılmadan da biçim verilebilir.Şimdiden afiyet olsun
İçli Kofte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri