Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İmansız Olmemek İcin Ne Yapmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
İmansız Olmemek İcin Neler yapılmalıdır?
Dunya hayatı gecicidir bir Musluman icin en guzel son, imanla vefat etmiş olmaktır Zira, bir insanın ahirette işe yarayacak en onemli mal varlığı, imanıdır bu sebeplebir Musluman, son nefesine kadar imanını katbetmemelidir

Peki, nelere dikkat edelim ki imanımızı yitirmemiş olalım?

Oncelikle, imansız olarak olmekten korkmamak, imanı tehlikeye sokar Cunku dinimizin bildirdiği bir olcu vardır Daima havf ve recaarasında bulunmak gerekir Yani korku ve umit arasında olmak en doğru yoldur Bunu Hazreti Omer şu cumleyle ozetler: Cennete yalnız bir kişi girecek deseler umitlenirim Cehenneme de yalnız bir kişi girecek deseler korkarım!

Ben Musluman oldum, artık son nefesimde imanla gideceğime eminimdemek yoktur Tehlike her zaman vardır

Nitekim İblis, yaratıldıktan sonra tam 200 bin sene salihlerin ibadeti gibi ibadet etmişken, Allahu tealanın bir emrine karşı geldiği icin yuzgeri edilmiştir

Hazreti Musa doneminde, Filistin'de Bel'amı Baura isimli cok ibadet edeb ve her duası makbul olan birsi varmış Mala tamah ederek, Allahu tealanın kendisine ihsan ettiği dua nimetini mal kazanmak icin kullanmış ve helak olmuş

Musa Aleyhisselam'ın akrabalarından Karun isimli birinin dillere destan zenginliği vardı Zekat vermeyi redettiği icin helak oldu ve imansız gitti

Bu ornekleri coğaltmak mumkundur İmanı kaybetme tehlikesi her insan icin her zaman vardır Dolayısıyla Musluman ne son nefesinden tamamen emin olacak, Ben kurtardımdiyecek, ne de Mahvoldum, perişan oldum, bir daha kurtulamayacağımdiyecek İkisinin ortası olacak

Bir kişi iman ettikten sonra Peygamber Efendimiz'in bildirdiği şekilde değil de, kafasına gore İslam'ı yaşamaya kalkarsa bidat sahibi olur iman ve amelde bidat, Peygamber Efendimiz ve ilk Muslumanlarda gorulmemiş uygulamalara denir ki, kişinin son nefesinde imansız gitmesine sebeptir
Kaynak: Huzura DoğruOsman Unlu

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri