S
SoruCevap
Misafir
İrmik Helvası (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
150 gram tereyağı
İrmik Helvası (Tane Tane) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmikler tereyağında rengi dönene kadar kavrulur , ben rengine hafif koyu sevdiğim için koyu olana kadar kavurdum.
Bir yandan da süt ve toz şeker kaynatılır.
Toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
Kaynadıktan sonra içine vanilya konur ve kavrulmuş irmiğe yavaşça süt şerbeti dökülür .
Kapağı kapatılır demlenmeye bırakılır.
Not: sütü irmiğe katarken yavaş bir şekilde koyun dikkat edin etrafı sıçrayabilir.
İrmik Helvası (Tane Tane) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
150 gram tereyağı
İrmik Helvası (Tane Tane) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmikler tereyağında rengi dönene kadar kavrulur , ben rengine hafif koyu sevdiğim için koyu olana kadar kavurdum.
Bir yandan da süt ve toz şeker kaynatılır.
Toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
Kaynadıktan sonra içine vanilya konur ve kavrulmuş irmiğe yavaşça süt şerbeti dökülür .
Kapağı kapatılır demlenmeye bırakılır.
Not: sütü irmiğe katarken yavaş bir şekilde koyun dikkat edin etrafı sıçrayabilir.
İrmik Helvası (Tane Tane) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı