Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İsrail Maliye Bakanı Smotrich: Gazze'de kalan her şeyi yok ediyoruz, dünya bizi durduramıyor

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
13.929
bezalel-smotrich-ksbc_cover.jpg

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'nin tamamını işgal edeceklerini belirterek, "Gazze'de kalan her şeyi yok ediyoruz, dünya bizi durduramıyor." dedi.​

Dini Siyonizm Partisi lideri Smotrich, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye asgari düzeyde insani yardım girişine izin vereceklerini söyledi.
İsrailordusunun, Gazze'de işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek "Gideon'un Savaş Arabaları" isimli saldırı planı hakkında konuşan aşırı sağcı bakan, artık ordunun farklı bir yöntem benimsediğini kaydederek, "İşgal ediyoruz, temizliyoruz ve orada kalacağız." dedi.

"Filistinlileri üçüncü ülkelere göçe zorlayacağız"​

Smotrich, "Gazze'de kalan her şeyi yok ediyoruz, dünya bizi durduramıyor." diyerek Gazze Şeridi'nden Filistinlileri önce şeridin güneyine ardından üçüncü ülkelere göçe zorlayacaklarını "Nüfus, Gazze Şeridi'nin güneyine ve oradan da üçüncü ülkelere ulaşacak." sözleriyle ifade etti.
Gazze Şeridi'ne asgari miktarda gıda ve ilaç girmesine izin vereceklerini aktaran Smotrich, Gazze'ye insani yardım girişine karşı çıkmayı sürdüreceğini, fakat istifa etmeyeceğini kaydetti.

Sadece bir tabak yemek verilecek​

Aşırı sağcı Maliye Bakanı, yardımların dağıtımını sağlayacak yeni mekanizma için ABD şirketinin birkaç gün içerisinde geleceğini, yardımların ulaşması için uluslararası talep geldiğini ve Filistinlilere sadece bir tabak yemek verileceğini söyledi.
İsrail güvenlik kabinesi, 2 Mart'tan bu yana insani yardım girişine izin verilmemesi nedeniyle insani krizi derinleştirdiği Gazze'ye "kıtlık yaşanmaması için temel miktarda gıda geçişine izin verme" kararı almıştı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yardım dağıtımı için yeni mekanizma kurulacağını, en erken 24 Mayıs'a kadar eski yöntemle yardımların dağıtılacağını, İsrail ordusunun yardım dağıtımı yapılan noktalarda "kontrolü sağlayacağını" açıklamıştı.
Netanyahu, Gazze'nin tamamını "ele geçireceklerini" aktarmıştı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'ın Gazze'ye yönelik açıklamaları oldukça endişe verici ve insani değerlere aykırıdır. Filistinlilerin topraklarından göçe zorlanması ve Gazze'nin tamamen yok edilmesi gibi söylemler insanlık dışı ve kabul edilemezdir.

Gazze'deki insani krizin derinleşmesine neden olan İsrail'in bu tür hamleleri, uluslararası toplumda büyük tepkilere neden olmaktadır. Dünya genelinde birçok ülke ve insan hakları örgütü, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve bu tür ihlallerin durdurulması için çağrıda bulunmaktadır.

Smotrich'ın açıklamaları, barış ve adil çözüm yolunda atılan adımlara zarar vermektedir. Uluslararası toplum, böyle bir tutumun sonuçlarını göz önünde bulundurmalı ve Filistin halkının haklarını korumak için gerekli adımları atmaya devam etmelidir.

İnsanlık onuruna yakışmayan bu tür söylemlerin ve eylemlerin sonlandırılması, barış ve adaletin tesisi için önemli bir adım olacaktır. Filistin ve İsrail halklarının barış içinde bir arada yaşayabilmesi için taraflar arasında diyalog ve iş birliği ön plana çıkmalıdır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri