Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadayıf Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
500 gr yaş kadayıf
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Dövülmüş fındık
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir modül limon

Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir tencereye alıp 10dakika kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz.
İçerisine sıvı yağ ekleyerek kenara alıyoruz.
Kadayıfları ince doğrayıp tiftikliyoruz.
İçine yağları ekleyip uygunca harmanlıyoruz.
Kare borcama kadayıfın yarısını seriyoruz.
Üzerine fındık serpiyoruz.
Üstüne kalan kadayıfı yayıyoruz.
Önce bir bardakla sıkıca bastırıyoruz sonra elimizle bastırarak düzeltiyoruz.
180derece fırında düzgünce kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan kadayıfın birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.
Tatlımız şerbeti çekince servis yapabilirsiniz.
Ben tahin ve fıstık eşliğinde servis yaptım.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri