Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadayıflı Muhallebi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tel kadayıf
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
İsteğe nazaran tarçın
Muhallebi için
5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
1 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kutu krema

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar
Öncelikle derin bir tavaya tereyağı ekleyin.
Erdikten sonra kadayıfları ekleyelim elinizle ufaltın.
Öncesinden kadayıfı şekeri ekleyin.
Ardından cevizi tarçını ekleyip rengi az dönene kadar kavurun.
Altını kapatıp soğutmaya bırakalım.
Muhallebisi için tencereye krema hariç gereçleri alıp karıştıralım.
Sonra ocağın altını açıp karıştırarak pişirelim. Göz göz kaynağında ocağın altını kapatıp az soğutmaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mixerle çırpalım.
Tepsiye yahut borcama isteğinize nazaran birinci kadayıfın yarısını döküp yayalım.
Sonra muhallebisini dökelim spatula yardımıyla eşit formda dağıtalım.
En son üzerine yeniden kalan kadayıfları döküp soğutmaya bırakalım. Afiyet olsun
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri