M
Modoratör
Misafir
Kalamar nasıl muhafaza edilir?
Derin dondurucu içerisinde kalamarlarınızı güvenle saklama şansına sahip olursunuz. Kalamar dondurucu içerisinde saklanacağından dolayı ne kadar derece de olması gerektiğine dikkat edilmelidir. Kalamar dondurucu saklama derecesi -18 olması gerekir. Derin dondurucu içerisinde 3-6 aya kadar saklanabilir.Dondurulmuş pane kalamar nasıl pişirilir?
Bir kap içerisinde un ve 1 çay kaşığı kadar tuzu güzelce karıştırın ve buzdolabından çıkardığınız kalamarları alıp hafif silkeleyerek una batırın ve yine hafif silkeleyerek fazlalık unlardan kurtulup kızgın yağa bırakın. 2 dk pişmesi yeterlidir. 3 dakikadan fazla pişirirseniz sertleşir ve lastik gibi olur.Kalamarın bozuk olduğunu nasıl anlarız?
Kalamarın bozuk olduğunu nasıl anlarız?Kalamarın renginin parlak olması, kokusuz olması ve dondurulmamış olması gerekir. Rengi parlak değilse ve kokuyorsa kalamarınız bayatlamıştır. Dondurulmuş kalamarlar ise sert olduğu için tercih edilmemektedir.
Kalamar temizlenmeden buzluğa konur mu?
Kalamar temizlenmeden buzluğa konur mu?Derin dondurucuya kaldırmak için aldığınız balıkları da öncesinde tıpkı hemen pişireceğiniz balıklar gibi temizlemeniz gerekiyor. Çünkü balığın iç organları çok kısa sürede bozulabiliyor.
Kalamar pane nasıl pişirilir?
Halka pane kalamarı paketinden çıkardıktan sonra çözünmesini beklemeden tercihinize göre fırında, tavada ya da fritözde damak tadınıza uygun şekillerde pişirebilir ve nefis bir öğün elde edebilirsiniz.Kalamara limon sıkılır mı?
Balıktan ziyade; kalamar, istiridye, midye gibi tadları oldukça yoğun olan deniz canlılarının yemeklerinde limon, tadı yumuşatmada ve zenginleştirmede yardımcı oluyor.Balık temizlemeden saklanır mı?
Balık temizlemeden saklanır mı?Balık iç organları temizlenmeden normal koşullar altında dolaba konmaz. Temizlik işi aslında balığın ne zaman tüketileceği ve mevsimin ne olduğu ile ilgilidir. Yaz aylarında balık çok çabuk bir şekilde buzdolabına ulaştırılmalıdır. Balık satan yerlerde iç temizliği çok uygun bahşişler ile yaptırılabilir.