Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kandil Simidi (Orijinal Tarif)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Kandil Simidi (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Gereçler
1 büyük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket tereyağı (125 gram )
1 çorba kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak )
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3, 5- 4 su bardağı un
Üzeri İçin
Susam
Yumurta akı

Kandil Simidi (Orijinal Tarif) Tanımı Yapılışı

Hamuru için kabartma tozu ve un hariç öbür materyalleri karıştıralım.
Kabartma tozunu ekleyelim. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım.
Yoğurduğumuz kabın ağzını kapatalım. Yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak biçim verelim. Evvel yumurta akına daha sonra susama bulayalım.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri