T
theking
Kek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı şeker
4 orta uzunluk yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet kabarma tozu
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ve suyu ek edelim biraz daha çırpalım.
Kabartma tozu vanilya ve unu ek edelim.
Hepsini de çırptıktan sonra farklı bir kaba üçte birini ekleyelim.
Ayırdığımız kaba kakao ekleyim karıştıralım.
Yağladığımız kaba evvel beyaz sade olanından akabinde kakaolu yu ekleyip çubuk yardımıyla karıştıralım.
Evvelden ısıttığımız 180 dereceli fırından kabarana kadar pişirelim.
Pişen kek biraz soğuduktan sonra aksi çevirip servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı şeker
4 orta uzunluk yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet kabarma tozu
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ve suyu ek edelim biraz daha çırpalım.
Kabartma tozu vanilya ve unu ek edelim.
Hepsini de çırptıktan sonra farklı bir kaba üçte birini ekleyelim.
Ayırdığımız kaba kakao ekleyim karıştıralım.
Yağladığımız kaba evvel beyaz sade olanından akabinde kakaolu yu ekleyip çubuk yardımıyla karıştıralım.
Evvelden ısıttığımız 180 dereceli fırından kabarana kadar pişirelim.
Pişen kek biraz soğuduktan sonra aksi çevirip servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı