Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kerim Sadi Kimdir Kısaca Hayatı Biyogafisi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Kerim Sadi Kimdir,
Kerim Sadi Hakkında Bilgi


Kerim Sadi, asıl adı Nevzat Cerrahoğlu (d. 1900, İstanbul – ö. 12 Ağustos 1977, İstanbul), Türkiye’de sosyalist hareketin tarihine ilişkin kitapları, broşürleri ve yazı­larıyla tanınan yazar.
1919′da İstanbul Sultanisi’ni (bugün İstan­bul Lisesi) bitirdikten sonra başladığı tıp öğrenimini yarıda bıraktı. İlk yazısı İzmir’ de çıkan Ahenk dergisinde yayımlandı (1918). Daha sonra Aydınlık, Resimli Ay, Yeni Adam gibi dergilerde yazdı; Aydınlık’ ın “Fevkalâde Gençlik Nüshası” adlı özel sayısının yayımına katkıda bulundu. 1925′teki Türkiye Komünist Partisi (TKP) tutuklamasında Şefik Hüsnü (Deymer) ile ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklanarak 4 yıl hapse mahkûm edildi.
1932′de “İnsaniyet Kütüphanesi” yayınlarını kurarak broşürler yayımlamaya başladı. Bu broşürlerde, bir­çok ünlü yazar ve edebiyatçıyla polemiğe girerek, onların tarih, edebiyat ve çeviri anlayışlarını eleştirdi. Bu arada sosyalist düşünürlerin bazı kitaplarım Türkçeye çe­virdi. Yazılarında A. Cerrahoğlu adını da kullanmıştır. Başlıca yapıtları arasında, Ansiklopedideki Vahşi (1929), Kari Marx (1935), Iş Ücreti Nedir? (1935), “Ekonomicilik” Efsanesi (1938), Bir islam Reformatörü: Mehmet Akif (1964), Türkiye’de Sosyalizmin Tarihi­ne Katkı (1975) sayılabilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri