Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Köri Soslu Mantarlı Tavuk

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
600 gram tavuk bonfile
3 adet orta uzunluk soğan
500 gram mantar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mantarları yıkayıp limonlu suda yarım saat bekletelim.
Bu sırada soğanı iri doğrayıp zeytinyağı ile tencereye alalım, kavuralım.
Mantarın suyunu süzüp dilediğimiz üzere doğrayalım.
Soğanların üzerine ek edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Julien doğranmış tavukları tencereye ekleyelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Sosu hazırlayalım:Tereyağı sosluğa alıp eritelim, üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine soğuk sütü ek edip süratlice karıştıralım ki un topaklanmasın.
Sırasıyla sıcak su, köri, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
Sosla tavuğu birleştirip 2 dakika sonunda altını kapatalım. Afiyet olsun.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri