S
SoruCevap
Misafir
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fincan dolmalık fıstık
1 fincan kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eğer vaktiniz varsa bir bize yarım saat evvelden ılık tuzlu suyun içinde bekletelim.Eğer vaktiniz yoksa pirinçin beyaz suyu akana kadar musluk altında düzgünce yıkıyoruz.
Önce küp küp doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz .
Ardından dolmalık fıstıklarımızı atıp hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçimizi ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
Kuş üzümünü ek edip karıştıralım.
Ardından tereyağımızı ekleyelim ,pirinçimizin suyunu ekleyelim (markadan markaya değiştiği için su ölçüsü vermedim)
Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olana kadar kaynatıyoruz .
Ardından ocağımızın altını en kısa alıp pirinçimizin üzerine tarçını, karabiberini ve tuzunu ekliyoruz.
Suyunu büsbütün çektikten sonra üzerine kağıt havlu serip demlendiriyoruz .
15-20 dakika dinlendikten sonra pirinçimiz servise hazırdır deneyeceklere afiyet olsun
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fincan dolmalık fıstık
1 fincan kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eğer vaktiniz varsa bir bize yarım saat evvelden ılık tuzlu suyun içinde bekletelim.Eğer vaktiniz yoksa pirinçin beyaz suyu akana kadar musluk altında düzgünce yıkıyoruz.
Önce küp küp doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz .
Ardından dolmalık fıstıklarımızı atıp hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçimizi ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
Kuş üzümünü ek edip karıştıralım.
Ardından tereyağımızı ekleyelim ,pirinçimizin suyunu ekleyelim (markadan markaya değiştiği için su ölçüsü vermedim)
Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olana kadar kaynatıyoruz .
Ardından ocağımızın altını en kısa alıp pirinçimizin üzerine tarçını, karabiberini ve tuzunu ekliyoruz.
Suyunu büsbütün çektikten sonra üzerine kağıt havlu serip demlendiriyoruz .
15-20 dakika dinlendikten sonra pirinçimiz servise hazırdır deneyeceklere afiyet olsun
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı