Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lazanya

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
1 paket lazanya
Bolonez sosu için (iç harcı) ;
250 gram dana kıyma
1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 – 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk soğan
1 küçük uzunluk havuç (çok küçükse 2 tane
1 diş sarımsak
1 – 1,5 su bardağı et suyu yahut olağan su
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yahut 3 tane orta uzunluk domates
Yeterince tuz
Karabiber
İsteğe bağlı muskat
Beşamel sosu için;
1 – 1,5 çay bardağı un
5,5 yemek kaşığı tereyağı
1 litre süt
Yeterince tuz ve karabiber
Yine isteğe bağlı muskat
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bolonez sosu için, geniş bi tavaya sıvı yağı alalım.
Küçük küçük doğranmış soğanları ek edelim.
Biraz kavurduktan sonra kıymayı ek edip kavurmaya devam edelim.
Kıymalar da düzgünce kavrulunca doğradığımız sarımsakları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de ek edip, orta ateşte 5 dakika kadar soteleyelim.
Üzerine salçayı ve tuzu ekleyerek kavuralım.
Ardından suyunu ekleyelim ve bolonez sosumuz suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağı ve unu alıp orta ateşte kavuralım.
Üzerine sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için daima çırparak karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyelim.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
Bolonez sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra büyük bir borcama evvel biraz bolonez sostan yayalım.
Birazda beşamel sostan yaydıktan sonra lazanyaları dizelim.
Lazanyaların üzerine biraz bolonez sos birazda beşamel sos yayalım.
Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar bolonez ve beşamel sostan gezdirelim.
Bu süreci gereçleriniz bitene kadar devam ettirelim.
En üsteki lazanyalara tekrar bolonez ve beşamel sos döküp üzerine kaşar rendesi serpelim.
Lazanyalarımızı evvelce ısıtılmış 190° derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Üzeri büsbütün kızarınca fırından alıp 15 dakika dinlendirelim.
Ardından dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Yapmadan evvel paketin üzerini okumanızı tavsiye ederim zira markalara nazaran yapılışları farklılıklar gösterebilir.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri