Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lebeniye

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Lebeniye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram et
1 fincan pirinç
1 su bardağı nohut
Tuz
Yeterli ölçüde kemik suyu
Meyanesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
Üzerinin sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı nane

Lebeniye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etler haşlanır. Pirinç yıkanır, haşlanan etlere ek edilir.
Pirinçler bir ölçü haşlandıktan sonra nohutlar da tencereye alınır.
Bu ortada yoğurt, un ve yumurta da öbür bir kapta çırpılır.
Üzerine yavaş yavaş tenceredeki sudan dökülür ve süratlice çırpılır.
Yoğurt ılımaya başlayınca etlerin üzerine boşaltılır ve bu halde kaynatılır.
Son olarak tereyağ, sıvı yağ ısıtılır, üzerine nane ek edilir.
Yemeğin içine naneli sos dökülür. Sıcak servis edilir.
Lebeniye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri