Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Leblebi Helvası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Leblebi Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 avuç tuzsuz sarı leblebi
3 yemek kaşığı şeker
Çeyrek su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya

Leblebi Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle leblebileri buzdolabı poşetine alıp merdane yardımı ile un kıvamına getirelim (robotta kullanabilirsiniz ben taneli seviyorum diye kırıyorum)
Tencereyi kısık ateşte ısıtalım tereyağ ekleyip eriyince leblebi ununu koyalım ve kavuralım.
Kokusunu çıkınca içine şekeri ekleyip karıştıralım.
Şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim.
Şeker eriyince içine vanilya ve tarçını alıp bir iki cins çevirelim sütü ekleyelim karıştıralım (un helvası üzere sıvıyı sevmiyor )
5 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
İlk sıcağı çıkınca hal verelim (hızlı olun soğuyunca form sıkıntı veriliyor ben tek lokmalık olarak hazırladım ) servise hazır.
Leblebi Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri