T
theking
Mantarlı Pilav Tanımı İçin Materyaller
250 gram mantar (9-10 adet)
1 tane yeşilbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bulgur (ben iri pilavlık bulgur kullandım)
Tuz,kimyon,karabiber
Pulbiber,nane,kekik (damak zevkinize nazaran çeşitlendirebilirsiniz.)
2 su bardağı sıcak su
Mantarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İstenilen boyutta doğranmış mantarları ,küçük doğranmış biberle birlikte zeytinyağı ekleyip orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar çok öldürmeden kavuralım.
Salçasını ve baharatlarını ekleyip. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
Akabinde tereyağ ve bulguru ekleyip 1-2 dakika daha karıştıralım.
Sonra bulgura suyu ekleyelim kapağı kapatıp su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım. Demini alan mantarlı bulgur pilavımızı karıştırarak servis edelim. Afiyet bal olsun
Mantarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram mantar (9-10 adet)
1 tane yeşilbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bulgur (ben iri pilavlık bulgur kullandım)
Tuz,kimyon,karabiber
Pulbiber,nane,kekik (damak zevkinize nazaran çeşitlendirebilirsiniz.)
2 su bardağı sıcak su
Mantarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İstenilen boyutta doğranmış mantarları ,küçük doğranmış biberle birlikte zeytinyağı ekleyip orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar çok öldürmeden kavuralım.
Salçasını ve baharatlarını ekleyip. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
Akabinde tereyağ ve bulguru ekleyip 1-2 dakika daha karıştıralım.
Sonra bulgura suyu ekleyelim kapağı kapatıp su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım. Demini alan mantarlı bulgur pilavımızı karıştırarak servis edelim. Afiyet bal olsun
Mantarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı