Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mayalı (Bazlama)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Mayalı (Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 kare yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un (Ortalama 5,5 su bardağı)

Mayalı (Bazlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt, su, zeytinyağı, toz şeker, tuz, maya karıştırılır ve uygunca erimesini sağlıyoruz ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini streç ile kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra portakal büyüklüğünde yumak (Beze) yapıyoruz hamur bitinceye kadar.
Yaptığımız yumakları pak bir örtü üzerine serip tekrar örtü ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Her yumağı servis tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve geniş tavamızda orta ateşte artlı önlü pişiriyoruz.
Tüketeceğimiz vakit üzerine tereyağı yahut margarin sürüp afiyetle tüketiyoruz. Afiyetler olsun⚘️
Not: Ben tek ölçü olarak tanım ekledim sizler çoğaltıp yahut azaltabilirsiniz tek ölçüde 5 adet çıkıyor eğerki büyük yaparsanız

Mayalı (Bazlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri