T
theking
Mayalı Hamur Kızartması (Akşamdan Yoğur Sabaha Kızart) Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı şeker
1 pk instant maya
Aldığı kadar un
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Mayalı Hamur Kızartması (Akşamdan Yoğur Sabaha Kızart) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel yoğurma kabına maya ve şekeri koyalım.
Suyu ek edip biraz karıştırıp, maya ve şekeri erimesine yardımcı olalım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim.
Tuzu da ek edelim.
Ele yapışan yumuşak hamur olacak çok sert yoğurmayın. Undan una fark oluyor.
Üzerini kapatıp sabaha kadar mayalansın.
Tezgaha un serpip hamuru tezgaha dökün.
Portakal büyüklüğünde bezeler yapın ve çok ince olmayacak halde açın, merdane ile bardakla yahut kalıpla kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye koyun ve üzerini örtün .
15dk kadar dinlensinler.
Sonra kızgın yağda gerili önlü kızartın.
Mayalı Hamur Kızartması (Akşamdan Yoğur Sabaha Kızart) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı şeker
1 pk instant maya
Aldığı kadar un
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Mayalı Hamur Kızartması (Akşamdan Yoğur Sabaha Kızart) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel yoğurma kabına maya ve şekeri koyalım.
Suyu ek edip biraz karıştırıp, maya ve şekeri erimesine yardımcı olalım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim.
Tuzu da ek edelim.
Ele yapışan yumuşak hamur olacak çok sert yoğurmayın. Undan una fark oluyor.
Üzerini kapatıp sabaha kadar mayalansın.
Tezgaha un serpip hamuru tezgaha dökün.
Portakal büyüklüğünde bezeler yapın ve çok ince olmayacak halde açın, merdane ile bardakla yahut kalıpla kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye koyun ve üzerini örtün .
15dk kadar dinlensinler.
Sonra kızgın yağda gerili önlü kızartın.
Mayalı Hamur Kızartması (Akşamdan Yoğur Sabaha Kızart) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı