S
SoruCevap
Misafir
Meyveli Yoğurt Bombası Tanımı İçin Malzemeler
500 gram süzme yoğurdu
115 gram şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü yahut 1 paket vanilya şekeri
2 su bardağı krema (400ml)
300 gram dondurulmuş yahut taze karışık meyveler, ahududu, çilek
80 gram pudra şekeri
Etrafına süslemek için taze meyve
Çilek, kivi, üzüm, ahududu
Meyveli Yoğurt Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir gün evvelden yoğurt, şeker ve vanilya şekerini karıştırın.
Kremayı sertleşene kadar çırpın ve yoğurt karışımına ekleyin.
Bir pak bir bezi süzgecin üzerine hizalayın ve daha büyük bir kaseye koyun.
Karışımı bezin üzerine dökün (suyu süzülmesi için) ve bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün, suyu süzülen yoğurdu bir tabağa dikkatlice dökün.
Dondurulmuş meyveleri çözdürün ve pudra şekeri ile tatlandırın.
Yoğurt bombasını meyve ile sarın ve süsleyin.
Meyveli Yoğurt Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram süzme yoğurdu
115 gram şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü yahut 1 paket vanilya şekeri
2 su bardağı krema (400ml)
300 gram dondurulmuş yahut taze karışık meyveler, ahududu, çilek
80 gram pudra şekeri
Etrafına süslemek için taze meyve
Çilek, kivi, üzüm, ahududu
Meyveli Yoğurt Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir gün evvelden yoğurt, şeker ve vanilya şekerini karıştırın.
Kremayı sertleşene kadar çırpın ve yoğurt karışımına ekleyin.
Bir pak bir bezi süzgecin üzerine hizalayın ve daha büyük bir kaseye koyun.
Karışımı bezin üzerine dökün (suyu süzülmesi için) ve bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün, suyu süzülen yoğurdu bir tabağa dikkatlice dökün.
Dondurulmuş meyveleri çözdürün ve pudra şekeri ile tatlandırın.
Yoğurt bombasını meyve ile sarın ve süsleyin.
Meyveli Yoğurt Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı