Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Muhallebili Kadayıf

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo çiğ kadayıf
Yarım çay bardağı sıvı yağ (Kadayıfı yağlamak için)
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 kutu sıvı krema
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
İçi için
Ceviz

Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önceden buzluğa attığımız kadayıfı çıkarıp elimizle ufalayalım.
Üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ gezdirip güzelce karıştıralım.
Borcama yarısını döküp borcama yerleştirelim.
Elimizle uygunca basalım.
Süt, irmik,krema ve şekeri pişirip sıcakken kadayıfın üzerine döküp yayalım. Ceviz fındık elinizde ne varsa üzerine gezdirelim.
Kalan öbür kadayıfı üzerine döküp yayalım.
Tekrar elimizle basalım.
Tereyağını eritip köpüğünü alalım.
Ocağı kapatıp bir çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
Kadayıfın üzerine gezdirelim. 160 c fırında pişirelim.
Kadayıf pişerken şerbeti hazırlayıp ılımasını sağlayalım.
Pişen kadayıf ılıdıktan sonra ılık kadayıfın üzerine dökelim. Afiyet olsun
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri