Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Olumun Tarifi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Cocukluğumdan beri dar mekanlardan sıkılır ve bu tur yerlerden feryat edercesine uzaklaşırdım İleri yaşlarda bunun bir hastalık olduğunu anlamış, fakat bu illetten bir turlu kurtulamamıştım

Oysa ki dar mekanlara, şimdi ister istemez girecektim

Beni sarıp sarmalamışlar ve uzunca bir tabuta yerleştirmişlerdi Cevremde dolaşanların sesini gayet iyi duyuyor ve gozlerim kapalı olmasına rağmen, her nasılsa onları gorebiliyordum

Genc yaşta oldu zavallı, diyorlardı Halbuki yapacak ne kadar cok iş vardı

Gercekten de bir cok işim yarım kalmıştı Mesela oğluma iyi bir işyeri acamamış, araba ile renkli televizyonun taksitlerini henuz bitirememiştim Buyuk bir firma kurup dostlarımı orada toplamak da artık hayal olmuştuUstelik kış cok yaklaştığı halde odun komur işini halledememiş ve catının akan yerlerini aktaramamıştım

Yarıda kalan işlerimi arka arkaya sıralarken, kulaklarımı cınlatan bir sesle irkildim Sanki mikrofonla soylenen bu ses, beynimin en ucra koşelerinde yankılanıyor ve : Gecti artık, gectidiyordu

İcimden Keşke gecmemiş olsaydıdiyordum Nereden başıma gelmişti o kaza bilmem ki? Halbuki ne kadar da iyi araba kullanırdım Olup bitenleri hatırlamaya calışırken, dostlarımın cevremi sardığını ve icinde bulunduğum tabutun kapağını ortmeye calıştıklarını fark ettim Onları engellemek icin avazım cıktığı kadar bağırmak ve cırpınmak istediğim halde ne kımıldayabiliyor, ne de bir ses cıkartabiliyordum
Biraz sonra koyu bir karanlıkta kalmış ve gozlerimi tabutun tahtaları arasından sızan ışığa cevirmiştim Dehşet icinde :

Aman Allah'ım dedim Ne olacak şimdi halim?

Korkudan hicbir şey duşunemiyordum Bu arada omuzlara kaldırılmış ve sallana sallana goturulmeye başlanmıştım Dışarıdaki seslerden yağmur yağdığı belli oluyor ve su damlacıklarının sesi, tabutumun gıcırtısına karışıyordu

Cenaze namazı icin camiye gidiyor olmalıydık

Cami deyince aklıma gelmişti Cok yakınımızda olmasına ve her gun 5 defa davet edilmeme rağmen bir turlu vakit bulup gidememiştim Ama her zaman soylediğim gibi 50 yaşına gelince namaza başlayacak ve herkesin şikayet ettiği kotu alışkanlıklarımı terk edecektim Evet evet, şu kaza olmasaydı, ileride ne iyi bir insan olacaktım

Daha onceden duyduğum ve nereden geldiğini kestiremediğim ses :

Gecti artık, gectidiye tekrarladı Bitti artık

imagesolumuntarifi5ad2c7b13a1f5

Biraz sonra namazım kılınmış ve tekrar omuzlara kaldırılmıştım Mahallemizdeki kahvehanenin onunden gecerken, her gun iskambil oynadığımız arkadaşların neşeli kahkahalarını işitiyor ve herhalde olum haberimi duymamış olacaklardiye duşunuyordum Sesler iyice uzaklaştığında eğik bir şekilde taşındığımı hissederek, mezarlığa cıkan yokuşu tırmandığımızı anladım Şiddetle yağan yağmurun tabuttaki catlaklardan sızarak kefenimi yer yer ıslattığının da farkındaydım Buna rağmen dışarıda konuşulanlara kulak verdim Dostlarımın bir kısmı piyasadaki durgunluktan bahsediyor, bir kısmı da milli takımın son oyununu methediyordu Tabutumu taşıyan diğer biri ise yanındakinin kulağına fısıldayarak :

Rahmetlinin tersliği, olduğu gunden belli, diyordu Sırılsıklam olduk birader!

Duyduklarım herhalde yanlış olmalıydı Yoksa bunlar, uykularımı onlar icin feda ettiğim dostlarım değil miydi?

Yolculuğum bir muddet sonra bitmiş ve tabutum yere indirilmişti Kapak tekrar acıldı ve cansız vucudumu yakalayan kollar, beni dibinde su toplanmış olan cukura doğru indirdi

Boylu boyunca yattığım yerden etrafıma baktım

Aman Allah'ım, bu kabir değil miydi?

O ana kadar buraya gireceğimi neden duşunmemiştim

Sessiz feryatlarımı kimseye duyuramıyor ve dostlarımın uzerimi ortmek icin yarıştığını hissediyordum
Tekrar zifiri karanlıkta kalmış ve butun acizliğimle dua etmeye başlamıştım

Ya Rabbi, diyordum Bir fırsat daha yok mu, senin istediğin gibi bir kul olayım Ve kabrimi, Cennet bahcelerinden bir bahceye cevireyim? Aynı ses, her zamankinden daha şiddetli olarak :

Gecti artık, gectidiye tekrarladı Her şey bitti artık

Mezarımı orten tahtaların uzerine atılan toprakların cıkardığı ses gok gurultusunu andırıyor ve butun benliğimi sarsıyordu

Son bir gayretle yerimden fırlayarak gozlerimi actım Odamdaki rahat yatağımda yatıyor, fakat korkunc bir kabus goruyordum Bitişik dairede oturan doktor arkadaşım beni ayıltmaya calışarak : Gecti artık, gectidiye bağırıp duruyordu Gecti, bak hic bir şey kalmadı
Yattığım yerden yavaşca doğruldum Terden sırılsıklam olmuş ve sanki 20 kilo birden vermiştim Dışarıda sağanak halinde yağmur yağıyor, şimşek ve gok gurultusunden butun ev sarsılıyordu
Etrafımdakilerin şaşkın bakışları arasında kendimi toparlamaya calışırken :

Ya Rabbi sana zerrelerim adedince şukurler olsun, diyordum İyi bir kul olmak icin ya bir fırsat daha vermeseydin !

gec olmadan fırsatları değerlendirelim

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri