Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Özbek Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kiloya yakın kuşbaşı et
1,5 su bardağı pirinç
1 tane büyük soğan
2 diş sarımsak
2 tane büyük havuç
30 gr kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti biraz zeytinyağı ile güzelce kavuruyoruz ve yarım su bardağı su döküp kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Pirinci yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz.
Havuçları da rendeliyoruz yahut ince ince kibrit çöpü formunda doğruyoruz.
Önce tereyağımızı sonra soğan, sarımsak ve havuçlarımızı etimize ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
Pirinci de ekleyip karıştırmadan düzleştiriyoruz.Karıştırabilirsinizde lezzet birebir lezzet
Tuz ve karabiber ekleyip sıcak suyunu ek ediyoruz.
1,5 bardağından biraz fazla su döküp tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
Suyun pirinçlerin az üzerini geçmesi kâfi.
10 dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavımızı 20-30 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri