Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Parmak Yedirten Mantı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Parmak Yedirten Mantı Tanımı İçin Malzemeler
400 gram mantı
Tuz
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz
2 diş sarımsak
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ̆
1 çay kaşığı toz biber
2 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
Mantı suyu

Parmak Yedirten Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaynayan içi su dolu tencereye tuz ve mantıyı ekleyerek karıştıralım.
Sonra mantılar yapışmasın diye üzerine 2 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirelim.
Mantı pişerken bizde sosu yapmaya başlayalım.
Sosu için uygun bir kapta yoğurt, yeteri kadar tuz, rendelenmiş sarımsak ek ederek kıvamını ayarlayalım .
Üzeri için uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
Tereyağı eridikten sonra toz biber ve naneyi ek ederek karıştıralım.
Salçayı da ekleyerek kavuralım.
Mantının suyundan da sosumuza biraz ek edip karıştıralım.
Pişen mantıyı servis tabağına alalım.
Üzerine önce yoğurtlu sosumuzdan daha sonra salçalı sostan gezdirerek son olarak üzerine nane serpip servis edelim afiyet olsun
Parmak Yedirten Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri