Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patates Püreli But

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Patates Püreli But Tanımı İçin Malzemeler
3 küçük patates
9 adet tavuk baget
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz muskat kırmızı toz biber ve köri
Bulamak için;
Un
2 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Patates Püreli But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler iri küplere bölünüp haşlanır.
Tavuklar önlü artlı yağsız tavada kızartılıp. 1 su bardağı su ile haşlanır.
Kaşar ile sıcak patates püre haline gelene kadar ezilir.
Haşlanan tavuklar kemiklerinden ayrılıp küçük küçük doğranır. Doğranan tavuklar pürenin içine atılır.
Kemikler atılmaz iki ucu temizlenir.
Püre ve tavuğun içine baharat ve tuz eklenip güzelce yoğrulur.
9 kemik olduğundan 9 top yapılıp kemiğe püreyi baget biçimi verilir.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra 2 yumurta bir kaba kırılıp çırpılır.
Bagetler evvel una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanır.
İyice kızan yağın içinde önlü gerili kızartılır. Afiyet olsun.
Patates Püreli But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri