Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için
4 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı kuru maya
Ilık su 1-1.5 su bardağı kadar (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir)
İç harcı için
4-5 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
(baharatları isteğinize bağlı atabilirsiniz o yüzden ölçü belirtmedim)
Ortasına sürmek için
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
(tavada ikisi hafif ettirilerek ortasına sürülecek)
Üzeri için
1 adet yumurta (sadece sarısı da olabilir)
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Dilerseniz çörek otu, susam yahut haşhaş da serpebilirsiniz)

Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak 4-5 adet patatesi kabuklarını soymadan yıkayıp tencereye alıyoruz ve güzelce haşlıyoruz. (yaklaşık 40-60 dk da haşlanıyor).
Patatesler haşlanırken; derin bir kaba unu, şekeri, tuzu ve mayayı ekliyoruz. Denetimli bir halde ılık suyu da ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 30-60 dk ortası dinlenmeye alıyoruz hamur ne kadar hoş dinlenirse o kadar hoş açılıyor.
Hamurlarda dinlenirken; 4 yemek kaşığı sıvı yağ’ı derin bir tavaya alıyoruz.
Akabinde küp küp doğradığımız soğanları da tavaya alıp orta ateşte 8-9 dk hafif kavuruyoruz.
Akabinde yarım tatlı kaşığı salçayı da ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
İstenilen ölçüde baharatlarda eklenip 2-3 dk daha soğan ve salça ile harmanlıyoruz.
Harmanlanan soğanlara soyup yeterlice ezdiğimiz patatesleri de ekleyip 5-6 dk kadar orta ateşte kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
Dinlenen hamuru 6 beze yapıp ince ince yufkalar açıp,her bir yufkanın ortasına evvel sıvı yağ ve margarin karışımını sürüyoruz .
Sonra üzerine yaptığımız harçları da ekleyerek rulo formunda sarıyoruz.
Ben tepsiye dizerken yufkaları u halinde katlayıp tepsiye o denli dizdim. Sizler dilerseniz keserek ,yapılan ruloları ikiye bölüp gül böreği biçiminde de yapabilirsiniz.
180 derece fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz.Deneyen ve beğenen herkese şimdiden afiyet olsun. Daha bir çok tanım için takip etmeyi ve denemeyi unutmayın.
Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri