Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı bal
2 çay bardağı su
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı yer fıstığı

Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yağ irmik un ve fıstıklar kavrulur.
Bu ortada bal pekmez su ve süt ocakta bir mühlet ısıtılır.
Kavrulan materyallerin üzerine sıvı karışım dökülür. Yalnız sıvı karışımı dökerken kesinlikle karıştırılır.
Suyu çekene kadar karıştırmaya devam edilir.
Helva tencereden ayrılmaya başlayınca altı kapatılıp kapağı örtülür ve demlenmeye bırakılır.
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri