Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Peygamber Efendimizin Ağlaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Hz Muhammed'in Ağlaması

Resullulahın Ağlaması

PEYGAMBERİMİZ (sav)İN AĞLAMASI Bir gun Peygamber efendimiz Cebrail aleyhisselama Cehennemi sordu
Cebrail aleyhisselam da uzun uzun Cehennemi anlatti Peygamber efendimiz anlatilanlara dayanamayip bayildi Ayildiginda buyurdu ki:

Ey Cebrail, boyle siddetli, felaket yere benim ummetim girecek mi?
Evet Ummetinin buyuk gunah isliyenleri Cehenneme girecektir
Bunun uzerine Peygamber efendimiz cok agladi Cebrail aleyhisselam da agladi Sonra odasina cekildi Sadece namaz icin disari cikiyor bunun disinda kimseyle gorusmuyordu
Peygamber efendimizin disari cikmayisinin ucuncu gunu hazreti Ebu Bekir kapusunun onune gelerek
Resuluuahi gormek mumkun mu? diye seslendi Fakat, icerden bir cevap gelmeyince agliyarak kapidan ayrildi
Sonra hazreti Omer gelip, ayni sekilde soyledi Ona da cevap gelmeyince agliyarak oradan ayrildi
Sonra Selmani Farisi hazretleri geldi Ona da bir cevap verilmeyince, agliyarak hazreti Alinin evine gidip durumu anlatti Hazreti Fatima hemen hanei saadete kostu

Ey Allahin Resulu ben kiziniz Fatima, dedi
Peygamber efendimiz o anda secdeye kapanmis ummeti icin agliyordu
Hazreti Fatima, kapi acilip iceri girince babasinin aglamaktan yuzunun sarardigini, avurtlarinin cokmus oldugunu gordu
Babacigim size boyle ne oldu? diye sordu
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
Ey Fatima, bana Cebrail gelip Cehennemi, tabakalarini anlatti Ummetimden buyuk gunah isliyenlerin Cehenneme atilacagini bildirdi, iste beni aglatan kederlendiren budur

Sonra Hazreti Fatima, ummetinden gunah isliyenlerin Cehenneme nasil gireceklerini sordu Peygamber efendimiz soyle anlatti:

Gunahkarlar tutulup Cehenneme goturulurken, Ya MuhammedYa Muhammeddiye bagirarak giderler Fakat, Cehenneme yaklasip Cehennem meleklerini gorunce, bunu unuturlar
:
Sizler kimlersiniz, diye sorduklarinda
Biz, kendilerine Kuran inmis olanlardan ve Ramazanda oruc tutanlardaniz, derler
de:
Kurani kerim Muhammed aleyhisselamin ummetine inmistir, derler
Bunun uzerine Peygamber efendimizin ismini hatirlayip
Bizler Muhammed aleyhisselam ummetindeniz, derler
de:
Kurani kerimdeki Allahu tealaya asi olan kimselerin hallerini bildiren ayetlerden haberiniz yok muydu? diye sorar
Onlar da:
Vardi fakat gaflete geldik, Seytana uyduk, derler
Hallerine cok uzulurler den izin isteyip hallerine uzun zaman aglarlar Gozyaslari kalmaz, gozlerinden kan akmaya baslar
Sonra melekler onlara derler ki:
Bu aglamaniz bosunadir Eger dunyada boyle aglasaydiniz faydasi olurdu Dunyada iken Allah korkusu ile aglasaydiniz simdi burada aglamazdiniz
Sonra meleklere emir gelir:
Atin onlari Cehenneme!!

Bu konudaki hadisine bir goz atalım:Efendimiz buyuruyor;Benim miracta gorduğumu gormuş olsaydınız az guler, cok ağlardınız

alıntı

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri