Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Peygamber Efendimizin Bal Tefsiri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Hz Muhammed (sav)nin Bal Tefsiri

Bal Tefsiri Ne Demektir

Hz Ali Kerremellahu Vecheh bir gun gazadan evine geldiğinde, Hz Ebubekir Sıddık (ra), Hz Omer (ranh), Hz Osman (ranh) gelip Hz Ali'ye gazan mubarek olsundemişler Hz Fatimetu'zZehra (ranh) onlara ikramen, kalaylı bir tas icinde bal getirmiş, balın uzerinde ince bir kıl gormuşler Bunun uzerine Hz Ebubekir (ranh) dordumuz de birer acıklama yapalımbuyurmuş

HZ EBUBEKİR SIDDIK (RANH)

Namaz kılanın kalbi Nurludur bu kalaylı tastan Namaz kılmak tatlıdır bu baldan Namazı, Taadilierkanına uygun olarak kılmak incedir bu kıldan

HZ OMER (RANH)

Misafir seven ev sahibinin kalbi, Nurludur bu tastan, Misafirlerle sohbet edip, onlara ikram etmek, tatlıdır bu Bal'dan, Misafirin kalbi, incedir bu kıl'dan

HZ OSMAN (RANH)

Kur'an okuyanın kalbi, Nurludur bu tastan, Alimlerle sohbet etmek, tatlıdır bu baldan, Kur'ana mana vermek, incedir bu kıl'dan

HZ ALİ KERREMELLAHU VECHEH

Gazaya giden Gazilerin kalbi Nurludur bu tastan, kafirlerle Cenk edip al kanlar icinde kalmak, tatlıdır bu bal'dan, Uzerine kul hakkı gecirmeden evine donecek insan, incedir bu kıl'dan

HZ FATİMETUZZEHRA (RANH)

Erkeği ile hoş gecinmek, ona cefa etmemek, tatlıdır bu bal'dan, erkeğin rızasını yerine getirmek incedir bu kıl'dan

HZ PEYGAMBERİMİZ HZ MUHAMMED ALEYHİSSELAMA HABER GONDERMİŞLER EFENDİMİZ GELMİŞ VE BUYURMUŞ:

BENİM UMMETİMİN KALBİ, NURLUDUR BU TASTAN, BENİM ŞERİATİM TATLIDIR BU BAL'DAN, BENİM ŞERİATIM İNCEDİR BU KIL'DAN

HZ CEBRAİL ALEYHİSSELAM HAK TEALA'DAN VAHİY GETİRDİ

Benim habibim Nubuvvet Nuru, Nurludur bu tastan,Cennet kevseri tatlıdır bu bal'dan, Sırat koprusu incedir bu kıl'dan buyurmuş

Ondan sonra, Resullullah Sallallahu Aleyhi Vesellem el kaldırıp, Dua ettiler: YARABBİ! Bu Bal Tefsirini okuyana, dinleyene, ikiyuz Peygamber sevabı isteriz Sen'den dediler Cebrail'in onunde AMİNdediler, Hak Teala'dan Nida geldi:

YA MUHAMMED! HER KİM BU BAL TEFSİRİ'Nİ okursa, yahut okutursa, yazıp Ummetine hediyye ederse İZZET VE CELALİM HAKKI icin, ben o kimseye İKİYUZYİRMİDORT BİN PEYGAMBER SEVABI VERİRİM BUYURMUŞTUR Bir kimse, kendisine adet edinse, bu tevsiri okursa ve okutmaya devam ederse, kattiyen dunya darlığı gormez: fakru zarurete duşmez, olurken husnu aleme hasip olur, Ahirete iman ile gider ve gelecek kaza ve musibetlerden kendisini Cenabı Hak Teala muhafaza eder

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri