Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Peygamber Efendimizin Cinlere Mektubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Peygamber Efendimizin Cinlere Yazdığı Mektup

Hz Muhammedin Cinlere Mektubu

Peygamber efendimizin, cinlerin zararlarından Muslumanları korumak icin HzAli'ye yazdırdığı bir mektuptur Uzerinde taşıyana ve evinde bulundurana o mahluklar zarar veremez

Eshabı kiramdan Ebu Ducane hazretleri anlatır:
Yatıyordum Değirmen sesi gibi ve ağac yapraklarının sesi gibi, ses duydum ve şimşek gibi, parıltı gordum Başımı kaldırdım Odanın ortasında, siyah bir şey yukseldiğini gordum Elimle yokladım Kirpi derisi gibi idi Yuzume, kıvılcım gibi şeyler atmaya başladı Hemen Resulullaha gidip, anlattım Buyurdu ki:
(Ya Eba Ducane, Allahu teala, evine hayır ve bereket versin!)

Kalem ve kağıt istedi Hz Ali'ye bir mektup yazdırdı Mektubu alıp, eve goturdum Başımın altına koyup, uyudum Feryat eden bir ses, beni uyandırdı Diyordu ki:
(Ya Eba Ducane, bu mektupla bizi yaktın Senin sahibin, bizden elbette cok yuksektir Bu mektubu bizim karşımızdan kaldırmaktan başka, bizim icin kurtuluş yoktur Artık, senin ve komşularının evine gelemeyeceğiz Bu mektubun bulunduğu yerlere gelemeyiz)

Ona dedim ki, sahibimden izin almadıkca bu mektubu kaldırmam Cin ağlamasından, feryadından, o gece, bana cok uzun geldi Sabah namazını, mescitte kıldıktan sonra, cinnin sozlerini anlattım Resulullah efendimiz buyurdu ki:
(O mektubu kaldır Yoksa, mektubun acısını, kıyamete kadar cekerler) Delailunnubuvve, Tezkirei Kurtubi

İşte Mektup, Evinizde Bir Koşeye Asın;

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْمِ

هَذَا كِتاَبٌ مِنْ مُحَمَّدٍ رَسُولِ اللهِ رَبِّ العَالَمِينَ إِلَى مَنْ طَرَقَ الدَّارَ مِنَ الْعُمَّارِ وَالزَّوَارِ وَالسَّائِحِينَ إِلاَّ طَارِقاً يَطْرِقُ بِخَيْرٍ ياَ اللهُ أَمَّا بَعْدُ فَإنَّ لَناَ وَلَكُمْ فِي الْحَقِّ سِعَةً فَإنْ تَكُ عَاشِقاً مُولِعاً أَوْ فَاجِراً مُقْتَحِماً أَوْ رَاعِياً مُبْطِلاً فَهَذاَ كِتاَبُ اللهِ تَعَالىَ يَنْطِقُ عَلَيْنَا وَعَلَيْكُمْ بِالْحَقِّ إنَّا كُنَّا نَسْتَنْسِخُ مَا كُنْتُمْ تَعْمَلوُنَ وَرُسُلُنَا يَكْتُبُونَ مَا تَمْكُرُونَ اُتْرُكُوا صَاحِبَ كِتَابِي هَذاَ وَانْطَلِقوُا إِلىَ عَبَدَةِ اْلأَصْنَامِ وَاْلأَوْثاَنِ وَإِلىَ مَنْ تَزْعُمُ أَنَّ مَعَ اللهِ إِلَهاً آخَرَ لآَ إلَهَ إِلاَّ هُوَ كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إِلاَّ وَجْهَهُ لَهُ الْحُكْمُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ، حَم~ لا يُنْصَرُونَ، حَمِعَسِقَ تُغْلَبُونَ حَم~ وَالْكِتَابِ الْمُبِينِ تُفْرَقُ أَعْدَاءُ اللهِ وَبَلَغَتْ حُجَّةُ اللهِ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قَوَّةَ إلاَّ بِاللهِ فَسَيَكْفِيكَهُمُ اللهُ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

alıntı

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri