T
theking
Pilav (Basmati Pirinç) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket basmati pirinç
Çay bardağının 1/4 (çeyrek) ü kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı ( isteğe göre)
3.5 su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
İsteğe göre tuz
Pilav (Basmati Pirinç) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte kavuruyoruz.
Pirincimizi ekliyoruz. İyice kavuruyoruz.
İyice kavrulduktan sonra 3. 5 su bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz.
Yarın tatlı kaşığı limon suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Tuzu istediğimiz miktarda ekliyoruz ve kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.
3 dk buharı gittikten sonra üstüne peçete koyup demlemeye bırakıyoruz. Afiyet olsun .
Pilav (Basmati Pirinç) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket basmati pirinç
Çay bardağının 1/4 (çeyrek) ü kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı ( isteğe göre)
3.5 su bardağı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
İsteğe göre tuz
Pilav (Basmati Pirinç) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte kavuruyoruz.
Pirincimizi ekliyoruz. İyice kavuruyoruz.
İyice kavrulduktan sonra 3. 5 su bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz.
Yarın tatlı kaşığı limon suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Tuzu istediğimiz miktarda ekliyoruz ve kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.
3 dk buharı gittikten sonra üstüne peçete koyup demlemeye bırakıyoruz. Afiyet olsun .
Pilav (Basmati Pirinç) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı