Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Poğaça Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
Lor peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için
Susam
1 adet yumurta sarısı

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, sıvı yağ, yumurtayı geniş bir kaba alalım.
İçerisine oda sıcaklığında margarini ekleyerek güzelce karıştıralım elemiş olduğunuz unun yarısını tuz kabartma tozunu ekleyin.
Bir tahta kaşıkla hamuru karıştırmaya başlayalım elinize yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Hamuru evvel 4 eşit kesime akabinde her bir parçayı 3 eşit kesime bölerek toplamda 12 adet hamur modülü elde edin.
Hamurları elinizde yuvarlayın.
Hamurları elinizle bastırıp düzleştirin.
Yuvarlak hamur içerisine bir tatlı kaşığı peynir ve maydanoz karışımı koyalım.
Ardından sol sağ tarafını birleştirelim.
Yağlı kağıt serilen tepsiye araklı olarak poğaçaları yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susamı serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 20. 25 dk pişirelim.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri