T
theking
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
125 gram tereyağ yahut margarin
1 adet yumurta ( eklenmese de olur )
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
4 su bardağı un
Portakal marmelatı;
2 adet portakal
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı zerdeçal (rengini daha bariz olsun diye yoksa şayet sorun değil)
Üzeri için ;
Pudra şekeri
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Portakalı soyup robottan geçirin. Püre haline gelsin.
Portakal püresini tabaya alıp üzerine şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın.
Zerdeçalı ekleyip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Kıvamı yoğunlaşacaktır. Soğumasını bekleyin.
Hamur için un hariç gereçleri karıştırın.
Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
Hamurun çok ince olmayacak formda tezgahta açın.
Büyük uzunluk bardak yahut uygun bir malzemele ile yuvarlak kalıplar kesin.
Kalan kesimleri toplayın daha sonra tekrar açıp birebir süreci yaparsınız.
Yuvarlak halleri ortadan ikiye kesin.
Formun 1 adedini görseldeki üzere kesin. Bıçak ile de yapabilirsiniz.
Öteki yarısı düz kalacak.
Bütün yuvarlaklara birebir formu yapın.
Hazırlanan hamurları tepsiye alıp 170 derecede 12-15 tl denetimli pişirin.
Piştikten sonra üste gelecek olan biçimlere pudra şekeri serpin.
Alta kalan kısmı zıt çevirip marmelat sürün ve üst kısmı kapatın.
Marmelatı kenarlar çok gelmesin üstünü kapatınca yayılacaktır.
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
125 gram tereyağ yahut margarin
1 adet yumurta ( eklenmese de olur )
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
4 su bardağı un
Portakal marmelatı;
2 adet portakal
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı zerdeçal (rengini daha bariz olsun diye yoksa şayet sorun değil)
Üzeri için ;
Pudra şekeri
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Portakalı soyup robottan geçirin. Püre haline gelsin.
Portakal püresini tabaya alıp üzerine şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın.
Zerdeçalı ekleyip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Kıvamı yoğunlaşacaktır. Soğumasını bekleyin.
Hamur için un hariç gereçleri karıştırın.
Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
Hamurun çok ince olmayacak formda tezgahta açın.
Büyük uzunluk bardak yahut uygun bir malzemele ile yuvarlak kalıplar kesin.
Kalan kesimleri toplayın daha sonra tekrar açıp birebir süreci yaparsınız.
Yuvarlak halleri ortadan ikiye kesin.
Formun 1 adedini görseldeki üzere kesin. Bıçak ile de yapabilirsiniz.
Öteki yarısı düz kalacak.
Bütün yuvarlaklara birebir formu yapın.
Hazırlanan hamurları tepsiye alıp 170 derecede 12-15 tl denetimli pişirin.
Piştikten sonra üste gelecek olan biçimlere pudra şekeri serpin.
Alta kalan kısmı zıt çevirip marmelat sürün ve üst kısmı kapatın.
Marmelatı kenarlar çok gelmesin üstünü kapatınca yayılacaktır.
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı