S
SoruCevap
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
2 adet orta uzunluk kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet portakal
Yarım limon
1 çay kaşığından biraz fazla tuz
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağı
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
Kerevizleri, patatesleri, havuçları soyup doğrayalım.
Kerevizleri limon suyuyla ovalayalım yoksa aktarabilir.
Tencereye doğradığımız patates,kereviz,havucu alalım.
Üzerine bir portakalın suyunu ve yarım limon suyunu ekleyelim.
Bir çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığından biraz fazla tuz ekleyelim.
Bir bardak ılık su ekleyelim. Havuçlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir.
Afiyetler olsun
Not: kereviz sapını ziyan etmeyelim. Çorbalarımızda kullanmak üzere buzluğumuza koyabiliriz.
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet orta uzunluk kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet portakal
Yarım limon
1 çay kaşığından biraz fazla tuz
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağı
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
Kerevizleri, patatesleri, havuçları soyup doğrayalım.
Kerevizleri limon suyuyla ovalayalım yoksa aktarabilir.
Tencereye doğradığımız patates,kereviz,havucu alalım.
Üzerine bir portakalın suyunu ve yarım limon suyunu ekleyelim.
Bir çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığından biraz fazla tuz ekleyelim.
Bir bardak ılık su ekleyelim. Havuçlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir.
Afiyetler olsun
Not: kereviz sapını ziyan etmeyelim. Çorbalarımızda kullanmak üzere buzluğumuza koyabiliriz.
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı