S
SoruCevap
Misafir
Pratik Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
İçi İçin;
600 gram kaşar loru (Alternatif tulum loru)
Sosu İçin;
3 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı + 1/3 su bardağı süt
Pratik Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir yufkayı bütün olarak fırın tepsisine döşeyin, kenarları yanlardan sarksın.
1 yufkayı parçalara ayırıp, kopararak üst üste dizin.
Üzerine kaşar lorunun yarısını serpin.
Üzerine 1,5 yufkayı parçalayıp yayın ve üzerine kalan loru serpiştirin.
Kalan yufkayıda üzerine yayıp, en alttaki yufkayı yanlardan üzerine kapatın ve böreği kesin.
Sos için süt, sıvı yağ, yumurta, maden suyunu bir kabın içerisinde karıştırıp tamamını böreğin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pratik Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
İçi İçin;
600 gram kaşar loru (Alternatif tulum loru)
Sosu İçin;
3 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı + 1/3 su bardağı süt
Pratik Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir yufkayı bütün olarak fırın tepsisine döşeyin, kenarları yanlardan sarksın.
1 yufkayı parçalara ayırıp, kopararak üst üste dizin.
Üzerine kaşar lorunun yarısını serpin.
Üzerine 1,5 yufkayı parçalayıp yayın ve üzerine kalan loru serpiştirin.
Kalan yufkayıda üzerine yayıp, en alttaki yufkayı yanlardan üzerine kapatın ve böreği kesin.
Sos için süt, sıvı yağ, yumurta, maden suyunu bir kabın içerisinde karıştırıp tamamını böreğin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pratik Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı