Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ramazan Hoşafı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Ramazan Hoşafı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı sarı üzüm
1 su bardağından biraz fazla kayısı kurusu
5 yemek kaşığı şeker (Şekerini artırabilir yahut eksiltebilirsiniz)
1 adet kabuk tarçın
4-5 tane karanfil (İsteğe bağlı)
2 litre su

Ramazan Hoşafı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzüm ve kayısıyı yıkayalım ve sıcak suda 5-10 dakika bekletip, süzdürüp, tekrar sudan geçirip, süzgece alalım.
Kayısıları büyük olanları bölelim. Üzüm ve kayısıyı tencereye alalım üzerine sıcak suyunu ek edelim kaynamaya başlayınca şekeri, kabuk tarçını ve karanfili içine ek edelim.
Yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp, ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Kabuk tarçını içinden alalım zira kokusunu çok bırakıyor.
Soğuyunca buzdolabında koruma edelim soğuk olarak muş üzere ramazan hoşafımız hazırdır. Afiyet olsun.
Ramazan Hoşafı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri