Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;
Sıvı yağ
400-500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Çeyrek kısım maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı yahut tatlı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Hamuru için;
2,5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
3 su bardağı kaynar su
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Kimyon
Kızartmak için;
Bol sıvı yağ

Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içini hazırlayalım. Tavada yahut tencereye sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış kuru soğanları soteleyelim. Soğanları az kavurduktan sonra kıymasını ek edelim.
Kıyma pişince domates ve biner salçasını ve baharatları ek edelim. Az bu formda kavurup altını kapatalım. Ben salça eşit dağılsın diye çok az su koyuyorum ve bu formda kavuruyorum.
Ocağın altını kapattıktan sonra ince doğranmış maydanoz ve 1 çay bardağı kadar az ufalanmış ceviz içi koyup karıştıralım.
Hamuru hazırlamak için geniş bir kaba köftelik bulgur ve irmiği dökelim. Üzerine 3 su bardağı kaynar su dökelim. Karıştıralım ve üzerini kapatalım uygun kap yahut kapak ile. 15 dakika bu biçimde dinlendirelim.
Süre sonunda 2 adet yumurta,1 çay bardağı un, baharatları, 1 yemek kaşığı domates salçası ek edip hoş yoğuralım. Yoğurması kolay olsun diye ben çiğ köfte yoğurma tepsisini tercih ettim. Yanımızda bir kase soğuk su bulunduralım.
Yoğururken daima elimize ıslatarak yoğuralım. Kıvamı çiğ köfte kıvamında olmalı. ,asla hamuru kuru olmamalı.
Güzelce yoğurduktan sonra cevizden biraz büyük modüllere paylaştırarak tekrar elimizi daima ıslatarak açalım.
İlk başta top biçimini verelim. Sonradan işaret parmağı topun içine sokalım, sonradan yavaş yavaş kenarlara bastırarak çevirelim daima. Fotoğrafta hepsini gösterdim.
Dış kısmının duvarları kalın olmamalı. Dediğim üzere daima elimizi suya bandırarak bu süreci yapalım. İçten koyalım ve kapatalım yumurta formunu verelim.
Bu biçimde devam edelim hamurumuz ve içimiz bitene kadar. İç ve hamur eşit olmasını isterseniz hamuru toplara paylaştıralım ve kaç tane çıktı ise iç harcını da top sayısına nazaran paylaştıralım. Bu halde ne iç artar ne de hamur.
Sonradan dilerseniz tüketin boş yağda kızartarak ,veya benim üzere derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Ben tek tek süreçledim ve geniş bir kaba yerleştirdim.
Bu halde derin dondurucuda doldurduktan sonra poşetlere paylaştırabilirsiz, az yer kaplaması için yahut yeriniz varsa bu biçimde de kalabilir.
Derin dondurucudan çıkarınca buzunun erimesini beklemeden streç sinemasından çıkartıp direk buzlu bir biçimde kızartabilirsiniz.
Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri