Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ruzgar Martı şarkı sozu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Ruzgar Martı şarkı sozleri
Ruzgar Martı şarkısı sozu
Kafam hep duman hep mi yalan
Cıkamadım bir turlu aranızdan
Yolum patika hep heyelan
Gidemedin kaldın of ulan
Bir martı oldum uctum yoruldum
Kanadımdan vuruldum
Hem suspus oldum hem de duruldum
Bir ses duyar gibi oldum
Oyle bir baktı baktı penceremden bir martı
Urkuttum korktum kactı kanadından yaralı
Kacmaya karar verdim bende o martı gibi
Benimde kalbim kırıktı kanadımsa yaralı
Nerde isyan orda figan Şarkı Sozleri
Yok mu be bunları durduran
Sil bunları yaz baştan
Yıkamadım duvarları yetti lan
Bir martı oldum uctum yoruldum
Kanadımdan vuruldum
Hem suspus oldum hem de duruldum
Bir ses duyar gibi oldum

"Rüzgar Martı" şarkısının sözlerine ayrıntılı bir şekilde cevap vereyim:

Rüzgar Martı şarkısının sözlerinde bir hüzün ve yalnızlık teması hissediliyor. Şarkı, içsel mücadelelerle, hayal kırıklıklarıyla ve yaralanmalarla dolu bir hikaye anlatıyor.

Şarkıda, bir dumanlı atmosferde olduğu ve gerçeklerle yüzleşmekte zorlandığı ima edilen bir durum anlatılıyor. "Kafam hep duman hep mi yalan" cümlesiyle, belirsizlik ve karmaşa hissi vurgulanıyor.

"Yolum patika hep heyelan, Gidemedin kaldın of ulan" dizelerinde hayatta karşılaşılan zorluklar ve engeller anlatılıyor. Bu engellerle boğuşurken yalnız kalmışlık duygusu işleniyor.

"Bir martı oldum uçtum yoruldum, Kanadımdan vuruldum" cümlelerinde martı metaforu kullanılarak özgürlük arayışı ve hayal kırıklıkları anlatılıyor.

"Hem sus pus oldum hem de duruldum, Bir ses duyar gibi oldum" dizeleriyle içsel bir sessizliğe ve duygusal bir duruluğa işaret ediliyor. Belki de içsel yolculuğun bir sonu ya da yeni bir başlangıca işaret ediyor.

Şarkının tekrar eden kısımlarında ise bir martının hikayesine benzetilen anlatıcı, yaralı ve hüzünlü bir şekilde hikayesini anlatıyor. "Benim de kalbim kırıktı, kanadımsa yaralı" dizesiyle duygusal yaralanmalara ve içsel acılara vurgu yapılıyor.

Ayrıca şarkının genelinde isyan ve çaresizlik hissiyatı belirgin bir şekilde öne çıkıyor. "Nerde isyan orda figan, Yok mu be bunları durduran" ve "Yıkamadım duvarları yetti lan" cümleleriyle hayal kırıklıkları ve umutsuzluk ifade ediliyor.

Rüzgar Martı şarkısının sözleri, duygusal derinliği ve anlamlı metaforlarıyla dinleyenlerde farklı duygular uyandırabilir. Bu tür şarkılar insanın iç dünyasına dokunarak derin hisler uyandırabilir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri