S
SoruCevap
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Maydanoz
Kaşar peyniri rendesi
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayamızı su, süt ve şekerle aktive edelim.
İki dakika bekledikten sonra sırasıyla öteki gereçleri ekleyelim.
Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Kırk dakika kadar kenarda bizi beklesin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıtılmış fırında,üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca üstüne pak bir örtü serip,bir on dakika daha bekleyin.
Daha sonra ortadan yarıya kadar kesin ve ortasına labne sürün.
Maydanoz gelen yere de bıçak yardımıyla sürün ve ince kıyılmış maydanoza batırın bir kaçını başkalarında kaşar rendesine batırın.
Sonrası afiyetle yemek
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Maydanoz
Kaşar peyniri rendesi
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayamızı su, süt ve şekerle aktive edelim.
İki dakika bekledikten sonra sırasıyla öteki gereçleri ekleyelim.
Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Kırk dakika kadar kenarda bizi beklesin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıtılmış fırında,üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca üstüne pak bir örtü serip,bir on dakika daha bekleyin.
Daha sonra ortadan yarıya kadar kesin ve ortasına labne sürün.
Maydanoz gelen yere de bıçak yardımıyla sürün ve ince kıyılmış maydanoza batırın bir kaçını başkalarında kaşar rendesine batırın.
Sonrası afiyetle yemek
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı