Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saray Sarması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 bardak+ 1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
İsteğe nazaran muz, çilek ,ceviz vb.
Altına dökmek için;
1,5 su bardağı hindistan cevizi

Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un,şeker, kakao bir kaba alınır.
Üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Ve büsbütün karışana kadar karıştırılır.
Sonra ocağa alınır daima karıştırılır göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
Üzerine vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra bi tepsiye hindistan cevizi serpilir.
Bu ortada karışım yüz tutmasın diye daima karıştırılır.
Daha sonra hindistan cevizi üzerine dökülür ve tepsine yayılır.
Soğutulmaya bırakılır bu ortada kremşanti hazırlanır.
Tamamen soğuyan tatlımızın üzerine kremşanti sürülür ve dolaba kaldırılır.
1 gece bekleyen tatlımız 10 yahut 12 eşit kesime bölünür.
Üzerine isteğe nazaran muz, çilek ,fındık ,ceviz eklenir ve dikkatlice sarılır. Yapana ve yineye şifa olsun
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri