Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saray Tatlısı Zerde

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Saray Tatlısı Zerde Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı su
2 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı safran
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı gül suyu (şart değil fakat …)
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık

Saray Tatlısı Zerde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 tatlı kaşığı safranı en küçük uzunluk çay bardağına koyup renk ve tadını salması için üzerine sıcak su dökelim.
Kuş üzümlerinin yumuşaması için onlarıda biraz sıcak suda bekletelim.
Tenceremizin içine suyu ve güzelce yıkayıp nişastasından ayırdığımız pirinçleri ek edip yumuşayana kadar haşlayalım.
2 yemek kaşığı nişastamızı yarım kahve fincanı kadar su ile açarak pirinçlere şeker ile birlikte ek edelim.
Bir çimdik tuz da serpelim.
Hızlıca karıştırıp akabinde süzdüğümüz safran suyunu, 1 tatlı kaşığı zerdeçalı ve gül suyunu ek edelim.
Hemen ardından içinden süslemek için biraz ayırıp kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları da koyalım.
Bir kaç taşım kaynatıp servis tabaklarımıza koyup ayırdığımız kuş üzümleri ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet şifa olsundu

Saray Tatlısı Zerde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri