Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saya Çöreği

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Saya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı un
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aralarına sürmek için;
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı

Saya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına süt, yoğurt, tuz, kabartma tozunu ekleyin çırpın.
Sonra unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Ve 15 dakika dinlensin hamur.
8 bezeye bölün.
Bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve yağ sürün 4 bezeyi tıpkı biçimde açın yağlayın, üst üste koyun.
İki çörek çıkıyor. Tıpkı süreci öbür 4 bezeyede uygulayın.
Yağlanmış dört kat hamuru kenarlarından çekerek büyütün.
Üzerine yağlayın rulo yapın, uzatarak etrafına dolayın.
Üzerini kapatıp yarım saat bekletin buzdolabında.
Tekrar yuvarlak formda açın merdane ile ve yumurta sarısı sürelim.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Saya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri