Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sebzeli Sarma Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı İçin Materyaller
600 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
Tuz,karabiber,kimyon,toz biber
Sebzeli kısım için;
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kapya biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Zerzevatları uzunlamasına olacak halde ince ince dilimleyelim.
Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim.
Daha sonra bütün zerzevatları sıvı yağda gerili önlü yavaşça kızartalım.
Kızarttığımız zerzevatları havlu kağıt üzerine alalım.
Soğanı rendeleyin acı suyunu sıkalım sarımsağı eziyoruz.
Kıyma harcı için verilen materyalleri karıştırıp güzelce yoğuralım.
Kıyma harcından küçük kesimler alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo formunda saralım.
Sardığımız zerzevatları tepsiye yan yana dizelim.
Bütün sebzeler ve kıyma harcı bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim.
Piştikten sonra fırından alalım.Afiyet olsun.
Sebzeli Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri