Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şehriye Çorbası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı nane
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( isteğe bağlı )
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı tavuk suyu ( isteğe bağlı )
1 su bardağı su

Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye aldığınız ayçiçek yağında kokusu çıkana kadar naneyi kavuruyoruz.
Salçaları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Şehriye, baharatlar ve tuzu ekleyerek 2 dakika daha şehriyelerin kavrulmasını, baharatlarla harmanlanmasını sağlıyoruz.
Tavuk suyu (ben evvelce hazırlayıp buzluğumda bulundururum her zaman) ve sıcak suyu da ekleyip kaynayana kadar altını açıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 5 dk daha bekleyip altını kapatabiliriz.
Birkaç damla limon da çok yakışacaktır (buzluğunuzda tavuk suyu yoksa 2 su bardağı su daha yeterli olur. Bulyon tercih etmenizi önermem. Hem baskın bir kokusu oluyor hem de içeriğinde katkı unsuru çok ).Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun
Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri