Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şehriyeli Plav Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Şehriyeli Plav




Farklı bir tarif olmayabilir ama bircok bayanın şehriyeli plav tarifini cok fazla aradıklarını goruyoruzOyle sandığınız kadar kolay değildir plavın kıvamını tutturmak biraz suyu fazla olsa yada eksik olsa plavınızın goruntusu ve tadı hicde beklediğiniz gibi olmuyorBu nedenle sizlere guzel bir şehriyeli plav tarifi vermek istiyoruz

Şehriyeli Plav İcin Gerekli Olan Malzemeler

İki bardak pirinc
Bir cay bardağından iki parmak eksik şehriye
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı tereyağı
Uc bardak kaynar su ve Tuz

Şehriyeli Plav Tarifi
Plavımızın yapılışına gecmeden once pirinci guzelce ayıklayın ıslatın bir sure beklettikten sonra iyice yıkayınSuyu iyice suzun

Ocağa tencereyi koyun sıvıyağ ve şehriyeleri kısık ateşte guzelce kavurunŞehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra uzerine tereyağ ilave edin

Ardından pirinci ilave edin bu şekilde bir kac dakika kavurun ve son olarak uzerine sıcak suyu ilave edinkapağını kapatın ve suyunu cekene kadar pişirin 15 dakika pişirin ocaktan alın ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapın

ALT :wwwupluploadssehriyeliplav15025sehriyeliplav15025ALT
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri