M
Modoratör
Misafir
Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine neden olur mu?
Yeterli insülin olmadan hücreleriniz enerji açlığı çeker ve şeker kanınızda birikir. Bu durum zamanla böbrek hastalığı, kalp krizi, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, inme, göz hasarı ve amputasyona kadar gidebilen ayak sorunlarına neden olabilir.Böbrek yetmezliğinde ödem neden olur?
Böbrek yetmezliğinde ödem neden olur?Böbrek hastalığı: Böbrek hastalığı olanlarda idrarla atılamayan dolaşımdaki ekstra sıvı ve sodyum ödeme neden olabilir. Böbrek hastalığına bağlı ödem genellikle bacaklar ve göz çevresinde meydana gelir.
Böbrek yetmezliğine neler sebep olur?
Böbrek Yetmezliği Neden Olur?- Böbreklerin içinde veya çevresinde kan pıhtılaşması,
- Enfeksiyon,
- Ağır metal zehirlenmesinden kaynaklı toksinler,
- Uyuşturucu ve alkol,
- Kan damarları iltihabı olan vaskülitin,
- Vücuttaki birçok organın iltihaplanmasına neden olabilen bir otoimmün hastalık olan lupus,
Kronik böbrek yetmezliğine neden olan faktörler?
Kronik böbrek yetmezliğine neden olan faktörler?Başlıca kronik böbrek yetmezliği nedenleri; şeker hastalığı (diyabet) ve yüksek tansiyon (hipertansiyon)’dur. Ayrıca, kronik glomerülonefrit adı verilen bazı iltihabi böbrek hastalıklarında da benzer klinik tablo oluşabilir. Kronik böbrek hastalarında, yıllarca hiçbir şikâyet ve belirti ortaya çıkmayabilir.
Şeker hastalığı hangi organları bozar?
Uzun süre tedavi edilmediğinde damarlarda hasar oluşmaktadır. Kan dolaşımını etkileyen bu hastalık ciddiye alınmadığı takdirde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer hayati organlara zarar verebilir.” Şeker hastalığı tedavisinde farklı yöntemlerin uygulanabileceğini belirten Dr.Şeker ilacı böbreğe zarar verir mi?
Şeker ilacı böbreğe zarar verir mi?Kısaca: Hayır vermez! Sık karşılaştığımız sorulardan bir tanesi de şeker hastalığı tedavisinde kullandığımız ilaçların böbreğe zarar verip vermedikleri konusundadır.
En hızlı ödem nasıl atılır?
Düzenli egzersiz ve spor yapmak ödemin atılmasına yardımcı olur. Düzenli uyumak ve vücudun ihtiyacı olan süre kadar dinlendirmek gerekir. Stresten olabildiğince uzak durmak gerekmektedir. Fazla tuz alımı vücutta su tutmaktadır bu yüzden tuz alımını azaltmak ve ihtiyaçtan fazla tuz kullanmamak gerekmektedir.Tip 2 diyabet hangi organlara zarar verir?
Tip 2 diyabet hangi organlara zarar verir?Uzun süre tedavi edilmediğinde damarlarda hasar oluşmaktadır. Kan dolaşımını etkileyen bu hastalık ciddiye alınmadığı takdirde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer hayati organlara zarar verebilir.”