Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Seker hastaligi bobrek yetmezligine neden olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine neden olur mu?​

Yeterli insülin olmadan hücreleriniz enerji açlığı çeker ve şeker kanınızda birikir. Bu durum zamanla böbrek hastalığı, kalp krizi, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, inme, göz hasarı ve amputasyona kadar gidebilen ayak sorunlarına neden olabilir.

Böbrek yetmezliğinde ödem neden olur?​

Böbrek yetmezliğinde ödem neden olur?
Böbrek hastalığı: Böbrek hastalığı olanlarda idrarla atılamayan dolaşımdaki ekstra sıvı ve sodyum ödeme neden olabilir. Böbrek hastalığına bağlı ödem genellikle bacaklar ve göz çevresinde meydana gelir.

Böbrek yetmezliğine neler sebep olur?​

Böbrek Yetmezliği Neden Olur?
- Böbreklerin içinde veya çevresinde kan pıhtılaşması,
- Enfeksiyon,
- Ağır metal zehirlenmesinden kaynaklı toksinler,
- Uyuşturucu ve alkol,
- Kan damarları iltihabı olan vaskülitin,
- Vücuttaki birçok organın iltihaplanmasına neden olabilen bir otoimmün hastalık olan lupus,

Kronik böbrek yetmezliğine neden olan faktörler?​

Kronik böbrek yetmezliğine neden olan faktörler?
Başlıca kronik böbrek yetmezliği nedenleri; şeker hastalığı (diyabet) ve yüksek tansiyon (hipertansiyon)’dur. Ayrıca, kronik glomerülonefrit adı verilen bazı iltihabi böbrek hastalıklarında da benzer klinik tablo oluşabilir. Kronik böbrek hastalarında, yıllarca hiçbir şikâyet ve belirti ortaya çıkmayabilir.

Şeker hastalığı hangi organları bozar?​

Uzun süre tedavi edilmediğinde damarlarda hasar oluşmaktadır. Kan dolaşımını etkileyen bu hastalık ciddiye alınmadığı takdirde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer hayati organlara zarar verebilir.” Şeker hastalığı tedavisinde farklı yöntemlerin uygulanabileceğini belirten Dr.

Şeker ilacı böbreğe zarar verir mi?​

Şeker ilacı böbreğe zarar verir mi?
Kısaca: Hayır vermez! Sık karşılaştığımız sorulardan bir tanesi de şeker hastalığı tedavisinde kullandığımız ilaçların böbreğe zarar verip vermedikleri konusundadır.

En hızlı ödem nasıl atılır?​

Düzenli egzersiz ve spor yapmak ödemin atılmasına yardımcı olur. Düzenli uyumak ve vücudun ihtiyacı olan süre kadar dinlendirmek gerekir. Stresten olabildiğince uzak durmak gerekmektedir. Fazla tuz alımı vücutta su tutmaktadır bu yüzden tuz alımını azaltmak ve ihtiyaçtan fazla tuz kullanmamak gerekmektedir.

Tip 2 diyabet hangi organlara zarar verir?​

Tip 2 diyabet hangi organlara zarar verir?
Uzun süre tedavi edilmediğinde damarlarda hasar oluşmaktadır. Kan dolaşımını etkileyen bu hastalık ciddiye alınmadığı takdirde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer hayati organlara zarar verebilir.”
 
Şeker hastalığı, yeterli insülin üretilemediğinde hücrelerin enerji açlığı çekmesine ve kan şekerinin birikmesine neden olabilir. Bu durum zamanla böbrek hastalığına yol açabilir. Şeker hastalığı böbreklerde hasara neden olarak böbrek yetmezliğine katkıda bulunabilir. Bunun yanı sıra kalp krizi, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, inme, göz hasarı ve ayak sorunları gibi ciddi sağlık sorunlarına da sebep olabilir.

Böbrek yetmezliği durumunda ödem genellikle böbrek hastalığına bağlı olarak oluşur. Böbreklerin normal fonksiyonlarını yerine getirememesi, vücuttaki fazla sıvının atılamamasına neden olabilir. Bu durumda dolaşımdaki ekstra sıvı ve sodyum ödeme sebep olabilir ve genellikle bacaklar ve göz çevresinde ödem oluşabilir.

Böbrek yetmezliğine sebep olabilen faktörler arasında şunlar yer alabilir:
- Böbreklerde veya çevresinde kan pıhtılaşması,
- Enfeksiyonlar,
- Ağır metal zehirlenmesi,
- Uyuşturucu ve alkol kullanımı,
- Vaskülit adı verilen kan damarları iltihabı,
- Lupus gibi otoimmün hastalıklar.

Kronik böbrek yetmezliğine neden olan faktörler arasında ise özellikle şeker hastalığı (diyabet) ve yüksek tansiyon (hipertansiyon) öne çıkmaktadır. Ayrıca, bazı iltihabi böbrek hastalıkları da kronik böbrek yetmezliğine neden olabilir. Kronik böbrek hastalığında belirtiler yıllarca ortaya çıkmayabilir ve hastalık ilerlediğinde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Şeker hastalığı uzun süre tedavi edilmediğinde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer organlara zarar verebilir. Damarlarda hasar oluşarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Şeker hastalığının tedavisinde uygun yöntemlerin uygulanması önemlidir.

Şeker ilacının böbreklere zarar verip vermediği konusunda hayır şeklinde cevaplanabilir. Genel olarak şeker hastalığı için kullanılan ilaçlar böbreklere zarar vermez. Ancak herhangi bir sağlık endişeniz varsa veya ilaçlarınız hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Son olarak, tip 2 diyabet uzun süre tedavi edilmediğinde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer hayati organlara zarar verebilir. Bu nedenle tedavinin ve sağlık takibinin düzenli yapılması hayati önem taşır. Eğer tip 2 diyabetiniz varsa, doktorunuzun önerdiği tedavi planına uymanız ve düzenli kontrollerinizi yaptırmanız önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri